štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

O NAMA

Predstavljanje preduzeća

                                                

 

Prvi koraci…


Počeci preduzeća sežu u 1970. godinu, kada je Danica Zorin Mijošek, osnivač i direktorka preduzeća krenula putevima preduzetništva.

 

Sa jasno postavljenim ciljevima u terapiji lečilišta Rogaška Slatina, prestižnom lečilišnom kraju s neiscrpnim izvorima mineralne vode, otvorila je prvi kozmetički salon, koji uspešno radi  i danas. Otvaranje salona značilo je obogaćivanje postojeće banjsko-turističke ponude kraja koji je uglavnom imao goste iz susednih evropskih država. Siromašna ponuda kozmetičkih proizvoda na tržištu, kumovala je izradi prvog proizvoda za negu lica – kreme s kamilicom, koja je predstavljala temelj razvoja kozmetike, ujedinjene pod robnom markom Kozmetika Afrodita.


 
Robna marka Kozmetika Afrodita…


Sve veća potražnja i oduševljenje korisnika podstakli su organizaciju proizvodnje i kasnije otvaranje preduzeća Kozmetika Afrodita d.o.o., koje je razvilo široku paletu proizvoda za negu lica, tela i kose. Uz osnovnu ideju vodilju – ponuditi proizvode pretežno od prirodnih sastojaka konstantnog kvaliteta - robna je marka postala prepoznatljiva, što je imalo velik uticaj na konkurentnost.

 

Krajem osamdesetih godina, zahvaljujući sve većoj liberalizaciji tržišta, kupci konačno mogu pronaći proizvode robne marke Kozmetika Afrodita i na prodajnim policama nekih većih trgovina.

ONAMA
 
Vreme promena…


Početak devedesetih godina je bilo vreme mnogih promena i potresa koji su se odrazili i na područje Slovenačke privrede . Kozmetika Afrodita se zbog gubitka tržišta u nekadašnjoj zajedničkoj državi gotovo preko noći našla u nezavidnom položaju. Strateškim preusmeravanjem na inostrana tržišta preduzeće je uspelo zadržati sve zaposlene i uspešno nastaviti zacrtani put.


 
Kozmetika Afrodita danas…

 

Zapošljava 120 ljudi različitih struka, naglaskom na visokoobrazovanom kadru s područja farmacije, mikrobiologije, hemije, menadžmenta i tržišnog komuniciranja, koje povezuju sledeće vrednosti:

 • jak timski rad, otvorenost u odnosima, podsticaj kreativnosti i motivacija saradnika.

 

 

Preduzeće se nalazi na 6.000 m2 površine, od toga je trećina poslovnih i dve trećine savremeno uređenih proizvodnih prostora. Stručnošću i osećajem za potrebe kupaca stalno nastaju nove ideje, patenti i proizvodi koji dopunjuju već ionako bogatu paletu proizvoda.

 

Preduzeće danas ima 2 proizvodna programa:

 

Program široke potrošnje, s proizvodima za negu lica, tela i kose, zbog sve veće upotrebe prirodnih sastojaka iz godine u godinu je sve cenjeniji i dobio je međunarodne razmere. U prodaji anticelulitnih proizvoda u trgovačkim lancima Kozmetika Afrodita vodeća je na slovenskom tržištu, a programom za negu lica i tela zauzima drugo mesto. Ukupna vrednost prodaje u inostranstvu prelazi 50% celokupne  proizvodnje.


U sklopu trgovačkih sistema i drogerija na izabranim tržištima obuhvata više od 10.000 trgovina po celom svetu: u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj gori, Makedoniji, u Poljskoj, Mađarskoj, Iranu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima (Dubaiju), Češkoj, Italiji, Nemačkoj i mnogim drugim državama.

Program proizvoda za profesionalnu negu čine proizvodi Salon Exclusive i Home Care, koje u praksi testiramo u vlastitom testnom centru, a na zadovoljstvo klijenata koristimo ih u tretmanima u dva kozmetička salona Afrodita u Rogaškoj Slatini i dva Beauty centra Afrodita u Zagrebu. A našem kvalitetu istovremeno veruje više od 5.000 kozmetičkih salona i wellness centara u zemlji i inostranstvu.


Svi proizvodi osmišljeni su  i razvijaju se u kompleksu vlastitih laboratorija, gdje se podvrgavaju detaljnim hemijskim i mikrobiološkim testovima. Međunarodno sertificirana testiranja izvode se na svetski priznatim institutima, između ostalih i na Derma Consult Concept institutu u Bonnu. U Kozmetici Afrodita ne sprovodimo testiranja na životinjama! Po tom načelu biramo i svoje dobavljače sirovina.


 
Kozmetika Afrodita danas postiže poslovnu prepoznatljivost velikom kreativnošću, motivisanošću i inovativnošću svih zaposlenih za postizanje izuzetnih rezultata s aspekta uspešnosti, delotvornosti, konkurentnosti, društvene odgovornosti, ugleda organizacije i razvijanja strateškog partnerstva.
 
 


Kozmetika Afrodita sutra...


Uspešan razvoj Kozmetike Afrodita nije slučajnost, već rezultat primereno oblikovanog i prepoznatljivog identiteta, koji aktivno komunicira s ciljem da, u poplavi konkurencijskih proizvoda, učvrstimo tržišni udeo. Naš dalji razvoj bazira se na razvijanju konkurencijskih prednosti s ciljem proizvodnje što prirodnije kozmetike:

 • osiguravanjem trajnog i konstantnog kvaliteta (u skladu sa zakonodavstvom EU i dobijanjem sertifikata od strane međunarodnih instituta);
 • upotrebom aktivnih prirodnih sastojaka: kao što su ekstrakti biljaka i eterična ulja;
 • širokom paletom proizvoda:
  program široke potrošnje
  program profesionalne nege
  , koji se deli na dva dela:
   ˇSalon Exclusiveˇ za profesionalnu upotrebu u kozmetičkim salonima, welness centrima, toplicama…); i program "Home Care" za klijente koje nakon profesionalnog kozmetičkog tretmana žele kvalitetnu negu da nastave kod kuće;
 • cenovnom dostupnošću proizvoda;
 • ulaganjem u inovacije;
 • znanjem i stručnom osposobljenošću kadrova.


 
Budućnost pripada savremenim, preduzetnički usmerenim preduzećima koja pažljivo planiraju i strateški usmeravaju svoju robnu marku, a pritom ostaju verna tradiciji, koja ih je dovela do poslovne posebnosti...

 

KOZMETIKA AFRODITA stoji iza tvrdnji i navedenih merljivih efekata.


Poštenje je vrednost koju zagovaramo – to potvrđuje 40-godišnja tradicija delovanja i opstanka na tržištu te generacije zadovoljnih klijenata i potrošača